Artikelfoto

En artikel uden et billede er som en venstre sko uden sin højre makker. Billedet er et helt grundlæggende element for at teksten bliver læst og udgør i sig selv en indgang til artiklen. Jeg har altid arbejdet med både billede og tekst og tænker automatisk de to ting sammen.

Mongoliet

Jeg har skrevet en del rejseartikler og blogindlæg, da jeg boede og arbejdede i Mongoliet. Uden billeder ville det være en helt umulig historie at fortælle.

En mongolsk mand på hesteryg. Det mongolske landskab er uspoleret og som en historisk tidslomme fra Djengis Khan’s tid.
Mongolsk dreng på en af mange mongolske sletter.
Uspoleret landskab i Mongoliet

 

Israelske massedemonstrationer

Det startede med en gruppe unge og en teltlejr i Tel Aviv i Israel, som oprør mod de stigende huspriser. Men henover en sommer udviklede det sig til masseprotester over stigende sundhedsomkostninger og utilfredshed med faldende levestandard og manglende velfærd. En sommeraften kulminerede utilfredsheden med fælles opråb til regeringen om social retfærdighed.

Unge og ældre var på gaden for at demonstrere mod regeringens nedskæringer på socialområdet.
En dreng fra optoget havde tid til at gøre sig lidt til foran kameraet.
Demonstrationen sluttede på en af de største pladser i Tel Aviv, Kikar Hamedina. Ifølge kilder var der 450.000 demonstranter med 406.000 i Tel Aviv alene.

 

Palæstina (Vestbredden)

Der var stor opbakning og fest i gaderne, da den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas, fik Palæstina anerkendt som observatørstatus i FN.

FN’s historiske resolution 194 som symbol på den store dag, hvor 138 af de 193 FN-medlemmer stemte for, at Palæstina kunne få observatørstatus.
Flere tusinde samledes i Ramallah på Vestbredden for at fejre den historiske dag.
Både unge og gamle, mænd, kvinder og børn var på gaden for at vise deres opbakning og glæde.

 

Ugentlige sammenstød og demonstrationer på Vestbredden

Man skal være mere end almindeligt nærsynet for at bo på Vestbredden og ikke mærke til besættelsen. De helt åbenlyse konfrontationer sker blandt andet ved de ugentlige demonstrationer forskellige steder på Vestbredden. Tåregas, sten, gummikugler og sikkerhedstjek er en integreret del af hverdagen.

En palæstinensisk kvinde, som bliver tjekket af israelske sikkerhedstyrker, inden hun får lov til at tage fra Ramallah til Jerusalem.
Israelsk militær- og politistyrker.
Israelske betjente.